Oude stijl Jazz en Dixieland

Concrete Dixie Club

Hoe het allemaal begon...

In een grijs verleden waren er twee studiekameraden die onder meer muziek als gezamenlijke liefhebberij deelden, met name oude stijl Jazz en Dixieland.

Toen er voor een lustrum op de HTS-SLP Hengelo aan studenten werd gevraagd iets te organiseren werd het idee geopperd hiervoor een gelegenheidsbandje samen te stellen. We hadden als voorlopige bezetting klarinet en gitaar. Er bleken ook nog twee docenten in dixielandorkesten te spelen en deze werden overgehaald mee te doen. Nu hadden we ook banjo en trompet. Er was een bescheiden succesje maar de teerling was geworpen.

Later werd er nog eens gespeeld op deze school en hiervoor werden van buiten nog een drummer en bassist gestrikt. Bij deze gelegenheid speelde er nog een trompettist in zín eentje; we hebben hem ingelijfd en hij is nooit meer vertrokken.

De Concrete Dixie Club bestaat inmiddels meer dan 25 jaar. Ooit opgericht als een gelegenheidsformatie zijn we uitgegroeid tot een aantal liefhebbers die vanuit verschillende invalshoeken en liefhebberijen graag samen muziek maken. Muzikanten zijn gekomen en gegaan maar de klank en het plezier zijn nog steeds gelijk gebleven.

Concrete Dixie Club in Riesenbeck (BRD) 2009