Oude stijl Jazz en Dixieland

Concrete Dixie Club

Ons adres:

Telefoon: (053)  434 00 66

Mobiel: 06  51 00 72 95

Internet: www.concretedixieclub.nl

Mogen wij ons even voorstellen…

 

Paul

Trompet, cornet, bugel.

Paul is vanaf het prille begin de leader van de band en is een belangrijke drijfveer en inspirator. Het management en de organisatie van de band liggen in zijn handen. Door zijn inzet en enthousiasme zorgt hij ervoor dat elk optreden een muzikaal succes wordt.

 

 

Raymond

Banjo, gitaar.

Raymond is samen met Paul het enige overgebleven orkestlid dat bij de oorspronkelijke oprichting betrokken is geweest. Raymond en Paul zijn verantwoordelijk voor het uitzoeken en samenstellen van het repertoire. 

 

 

Ton

Trombone.

Ton is alweer geruime tijd één van de sterke pilaren waarop de band is gefundeerd. Gegarandeerd windkracht 9.  De door de band gespeelde arrangementen komen in hoofdzaak van zijn hand.

 

 

 

Jos

Drums, percussie, wasbord en merkwaardige fluitjes.

Jos vormt al jarenlang de ruggegraat van de ritmesectie van de Concrete Dixie Club. Zijn solo’s zijn swingend en opzwepend, hij zorgt met zijn verrassend en merkwaardig instrumentarium voor een vrolijke noot.  

 

 

 

Wietze

Sousafoon, bastuba.

Wietze zorgt voor alle lage tonen en een stevige ondergrond. Met de warme klanken van zijn sousafoon omhelst hij niet alleen de band maar zeker ook het publiek.  

 

 

In Memoriam Gerard Veltman

Gerard speelde ca. 15 jaar in onze band. Onze Nestor. Speelde in de jaren ´50 en ´60 van de vorige eeuw al dixieland. Hij en wij beleefden buitengewoon veel plezier aan de muziek en elkaars gezelschap. Helaas was het hem niet gegeven nog langer deel uit te maken van de band. Hij overleed in mei 2009.

We zullen Gerard nooit vergeten.

 

 

 

Georg

Klarinet, altsaxofoon, tenorsaxofoon.

Georg is als rietblazer de laatste en jongste aanwinst van de band. Internationaler dan Georg kan bijna niet. Geboren in Bulgarije is hij verhuisd naar Duitsland waar hij Balkan-invloeden in westerse Jazzmuziek inbrengt.

 

 

Ans

Zang.

Ans maakt al vanaf de eerste jaren deel uit van de Concrete Dixie Club.  Met haar energieke uitstraling vormt zij altijd een belangrijke schakel tussen de band en het publiek, ze brengt de muziek met groot enthousiasme. 

Concrete Dixie Club, huidige samenstelling: